“Minyatürlerle Yunus Emre” sergisi Edirne’de sanatseverlerle buluştu

Büyük Türk şairi Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Minyatürlerle Yunus Emre Sergisi Tiflis’in ardından Edirne’de sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan sergi Devecihan Kültür Merkezi Hayri Çizel Sergi Salonu’nda 29 Aralık’ta açıldı.

Rumeli Kültür Sanat Akademisi ve FSMVÜ İslam Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında açılan sergide Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi S. Hilal Arpacıoğlu, Öğr. Gör. Betül Bilgin, Öğr. Gör. Jahongir Ashurov’un ve öğrencilerinin eserleri yer alıyor.

Sergi açılışına Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Öğr. Gör. Betül Bilgin, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi, akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Sergi 2 Ocak’a kadar görülebilecek.