Dürr-i Yetim Sanatımızda Hz. Peygamber

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Hazreti Muhammed sevgisinden ilhamla yapılan eserlerin yer aldığı Dürr-i Yetim "Sanatımızda Hz. Peygamber" sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

Hz. Peygamber’i konu alan hat, minyatür, tezhip, çini ve cilt eserlerinden meydana gelen sergi; akademisyen, mezun ya da halen öğrenci olan 45 sanatçının 56 eserinden oluşuyor.

Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi S. Hilal Arpacıoğlu ve Öğr. Gör. Betül Bilgin'in koordinatörlüğünde, Arş. Gör. Betül Sayın küratörlüğünde, Albaraka Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. M. Fatih Andı, bu eserlerin her birinin fiili birer salavat olduğunu ifade ederek, Müslümanlar için peygamber sevgisinin önemine dikkati çekti. "Bu sergide Hazreti Peygamber'e olan bağlılığımızı, onu nasıl yücelteceğimizi sanat marifetiyle göstermiş oluyoruz.” diye konuşan Andı, sergide emeği geçen tüm sanatçılara teşekkür etti.